Woning

info

info
Styling woonhuis

Op de rand van een bedrijventerrein aan de Panoven te IJsselstein is voor een atelier voor woningdecoraties Special Styling, tevens het woonhuis ontworpen voor de eigenaar en zijn familie.

Binnen de gegeven grenzen van het bestemmingsplan was het mogelijk om binnen de oppervlakte van een in elkaar geschoven halve cirkel en een trapezium deze bijzondere gebouwvorm te realiseren. Op het raakvlak van de cirkel en het trapezium is de terug liggende entree ontstaan. Op de middenlijn van de halve cirkel is een schijf geprojecteerd, als keermuur naar het naast gelegen bedrijven terrein. Op de begane grond bevinden zich de beide slaapkamers, het magazijn en atelier en de sanitaire ruimten. Aan het eind van de ronde gang bevindt zich een betonnen spiltrap, die met een halve cirkel door de verdiepingshoge schijf steekt. Op de verdieping zijn een grote woonkamer en keuken met een groot dakterras gemaakt. De keuken steekt met een klein segment van de cirkel door de schijf. Dit uitstekende deel van de verdieping wordt gedragen door de kegelvormige rode kolom, die dus feitelijk niets draagt. Onder de punt van de kegel is een ronde spiegel in de bestrating opgenomen, waarmee de kijker zich kan verliezen in het oneindige.
info
Specificaties:

Situering: aan de rand van een bedrijven terrein in IJsselstein
Differentiatie: een particulier woonhuis in combinatie met bedrijfsruimte voor een atelier voor woningdecoraties, als gordijnen, overtrekken, kussens en overtrekken.
Opdrachtgever: Familie E. Molenaar en Special Styling
Architect: architectenbureau Hans Bik bv.
Constructeur:
Hoofdaannemer: ABB Sliedrecht
Bouw: 1994
Oppervlak bouwterrein: 630 m3
Bebouwd oppervlak: 130 m2
Bruto vloeroppervlak: 220 m2
Bruto inhoud: 660 m3