Woning

info

info
Villa aan de rand van Bergen N-H

In opdracht van particulieren werd op een grote kavel duin/bosgrond, grenzend aan het aangrenzende open weiland een bijzonder woonhuis ontworpen en gerealiseerd.

Om de gewenste 170 m2 bvo, geheel gelijkvloers te kunnen realiseren, werd door de beperkingen van de bestemmingsplan voorschriften ( de m3 in de grond werden niet geteld!)een deel (80 cm.) van de woning in de grond gebouwd. De achtergevel, waaraan de woon- en studeerkamer zijn gesitueerd, kreeg een geheel glazen pui en deels glazen dak, met openslaande deuren naar een 13 m. breed terras. De uitgediepte duingrond sluit geleidelijk en hellend aan op het bestaande grondpeil. Met muren aan de zijkanten wordt de grond gekeerd. De voordeur en het als een zwaar kader uitgevoerd voordeurkozijn zijn in een symbolische rode kleur geschilderd.

De woning moest volgens de voorschriften van een kap worden voorzien. Dat werd bereikt door de dakranden asymmetrisch, hellend uit te voeren. Het dak is van een sedum dakbedekking voorzien. De gevels zijn met smalle natuursteenstrips afgewerkt. De tuin rond het huis is door een landschapsarchitect opnieuw ingericht.