Bedrijfsgebouw

info

info
Ico-Athibu keukencentrum

Alleen de showroom, het voorste deel van het complex is door architectenburo Hans Bik ontworpen en gerealiseerd. De kopgevels vormen schijven, die de showroomruimte een begin en einde geven. Om dat het bovengelegen kantoor zich als functie onderscheid van de showroom op de begane grond , zijn de gevels daarvan eveneens als stroken uitgevoerd, die de schijven van de kopgevels voorbij steken. De entree is cilindervormig asymmetrisch in de plattegrond gezet en combineert behalve de entree voor de showroom tevens een dubbel uitgevoerde trapopgang voor de bovengelegen kantoren. Het geheel wit gestukadoorde gebouw heeft kleuraccenten gekregen door de rode kolommen, de gele klepraampjes voor de ventilatie en de donker blauwe ramen en glazen puien. Op het dak van de cylindervormige entree is een zeskantige lichtkoepel geplaatst.
info
Specificaties:

Situering: Rooseveldstraat te Leiden
Differentiatie: Sanitair showroom en bedrijfs- magazijnruimte
Opdrachtgever: Bouwgroep D. van der Plas te Katwijk
Architect: architectenburo Hans Bik b.v. te Leiden
Constructeur: Constructieadviesbureau H. Bogaards
Hoofdaannemer: Bouwbedrijf D. van der Plas te Katwijk
Bouw: 1994