Bedrijfsgebouw

info

info
Bedrijfsgebouw Hopman Logistieke Diensten

In de landelijke omgeving van Maren-Kessel is een functioneel en eigentijds bedrijfsgebouw ontworpen, zonder een groot contrast te vormen met de overwegend traditionele bouwkarakteristiek van de omgeving.

Het bestemmingsplan staat een goothoogte van 4.00 m. en een nokhoogte van 6.00 m. toe. Gekozen is voor een mengvorm van een platte stalen doos bekleed met keramische geveltegels in combinatie met deels gekromde aluminiumdaken en aluminium gevelbekleding. De op het zuiden gesitueerde raamstroken geven veel daglicht over de gehele diepte van het gebouw.De zoninstraling wordt grotendeels vermeden, door het gekromde dak ver te laten oversteken. Met buitenzonwering in de vorm van lamellen kan nog meer zonbelasting worden gereduceerd.
De plattegrond van het bedrijfsgebouw is volledig gebaseerd op de ideale logistieke opzet van de bedrijfsvoering.

Er is een centrale zone voor transport van half- en gereed product, dat van achter naar voor door het gebouw voert. Aan weerszijden hiervan de werkplaatsen, waar de diverse producten worden geassembleerd. De verspringende voorgevel breekt de massaliteit van het geheel en maakt het qua schaal en maat passend in zijn traditionele omgeving.